План А на ГЕРБ не сработи. Борисов очевидно иска повече власт,

...
План А на ГЕРБ не сработи. Борисов очевидно иска повече власт,
Коментари Харесай

Иво Инджов: ПП и ГЕРБ се надцакват тактически

План А на ГЕРБ не сработи. Борисов явно желае повече власт, а освен да поддържа властта и по тази причина стартира договаряния с останалите парламентарни сили. Борисов иска да има действителен надзор върху властта, тъй като е привикнал да употребява власт. Това мнение изрази пред БНР доцент Иво Инджов, учител във Великотърновския университет, специалист по политически връзки.

" Наблюдаваме с прочут подбив това, което се случва в връзката, най-много от страна на Борисов и ГЕРБ към Политическа партия, само че би трябвало да си даваме сметка, че тези смешки, закачки и изпускания на нерви основават доста звук в системата и този звук отклонява вниманието от главния проблем – кой носи сега политическата отговорност за сформиране на държавно управление. "

Би могло да се реализира сделка за държавно управление от вида на препоръчаното от Борисов – " с персони ", счита Инджов.

" Много зависи от самата формула. Борисов не е заинтригуван в този момент да взема властта, без значение под каква формула, защото ще бъде подложен на съсредоточена офанзива от ПП-ДБ в подтекста на идните локални избори. Те биха могли да осъществят акция 2 в 1. "

Очевидно има проблеми в връзките сред Политическа партия и Демократична България, само че няма сигнали, които да подсказват, че следва раздробяване на обединението в близко време, акцентира той.

Политическа партия и ГЕРБ се надцакват в тактически проект. Всяка една от двете страни цели да се показа по-добре в тази игра, да завоюва ситуационни преимущества. Но в случай че отидем на равнище тактика, Политическа партия са в доста слаба позиция, направиха доста взаимни отстъпки по отношение на ГЕРБ, а в този момент даже се " молят " на ГЕРБ, очерта ситуационната картина Иво Инджов. По думите му ПП-ДБ прекомерно доста са се обвързали с ГЕРБ.

" План А на Политическа партия не съумя, само че имат проект Б. Те желаят да договорят поддръжка на управническата стратегия от страна на ГЕРБ. "

Според Инджов, откакто са видели, че се вършат прекомерно доста взаимни отстъпки, ПП-ДБ е трябвало да заемат ролята на добре структурирана работеща съпротива.

" А сега  какво излиза? Че те желаят ГЕРБ, която има слава  на партия на корупцията,  да ги поддържа тях, борците против корупцията . "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР